Punatähdet
pressilupi
historiikki
olet tässä! piisit
lukupiiri
reissutarinat
vanikuvat
vaniposti
keikkakalenteri
keikkatillauskuponki
linkkilöitä

etusivu

YYA

YYA-levy on saatavissa hintaan 14,90 EUR Stupido Shopista Helsingistä ja Kuopiosta Levykauppa Äxästä. Kummallakin on myös verkkokauppa. "Huomenna perillä", Levykauppa Äx lupaa verkkotilauksien toimituksistaan. Mutta kuuntele nyt veikkonen ensin maistiaiset!

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan ja puolustusministeri Seppo Kääriäisen kommentit YYA-sopimuksesta(13.1.2007) sekä
Palvelualojen Ammattiliiton PAM:n puheenjohtajan Ann Selinin resepti pätkätyöläisyyden poistoon (15.1.2007). Kansanedustaja Ilkka Taipale arvioi Pax Sovjetican merkitystä Suomelle ja rauhanliikkeelle.

YYA-levystä sanottua

YYA-Sopimus 60 vuotta & YYA-kalenterj

[kansi ISONA kuvana. Kannen suunnittelu: Susanna Koivuneva]

 • Ystävyyslaulut
 • 1. YYA (mp3-näyte / sanat) (4:15) säv. Kalervo, san. Aatos ja Varma Kosto, sov. Kalervo
 • 2. Pax Sovjetica (mp3-näyte / sanat))(3:54) säv. Kalervo, san. Aatos ja Varma Kosto, sov. Kalervo
 • 3. Ei, ei EEC:lle! (mp3-näyte / sanat)(3:41) säv. Kari Pietilä, san Mauri Lehtovirta, sov. Kalervo 3:41
 • Yhteistyölaulut
 • 4. Uraliin (moottoripyörärakkautta) (mp3-näyte / sanat) (4:22) säv. Kalervo ja Uljas, san. Aatos ja Varma Kosto, sov. Kalervo ja Ilkka Saarikoski
 • 5. Luokkakantainen rakkaus (mp3-näyte / sanat) (2:59) säv. Sauvo, san. Aatos ja Varma Kosto, sov. Sauvo
 • 6. Pöksylähettiläät (mp3-näyte / sanat) (4:31) (säv. Kalervo, san. Aatos ja Varma Kosto, sov. Kalervo
 • 7. Voitonpäivä (mp3-näyte / sanat) (4:00) säv. Kalervo, san. Aatos ja Varma Kosto, sov. Kalervo
 • 8. Havannaan (mp3-näyte / sanat) (4:08) säv. Kalervo, san. Aatos ja Varma Kosto, sov. Kalervo
 • Avunantolaulut
 • 9. Pätkätyöläinen (PAM-PAM-PAM!) (mp3-näyte / sanat) (3:52) säv. Kalervo, san. Aatos ja Varma Kosto, sov. Kalervo
 • 10. Punainen patruuna (mp3-näyte / sanat (3:52) säv. Rami-Jussi Ruodemäki, san: Aatos ja Varma Kosto, sov. Rami-Jussi Ruodemäki,
 • 11. Sputnik (mp3-näyte / sanat (3:52) säv. Rami-Jussi Ruodemäki, san: Aatos ja Varma Kosto, sov. Rami-Jussi Ruodemäki,

  Koillis-Savon Kipinä kysyy

  YYA-sopimuksen solmimista tulee pian kuluneeksi 60 vuotta. Miten kuvailisitte YYA:n merkitystä Suomen turvallisuudelle?

  Ulkoministeri Erkki Tuomioja (13.1.2007): "Kylmä sota ja YYA oli kiusallinen, mutta Suomelle turvallinen yhdistelmä, mutta kylmän sodan jälkeinen YYA:ton Eurooppa vielä turvallisempi."

  Puolustusministeri Seppo Kääriäinen (17.1.2007): "Sodanjälkeisissä kylmän sodan oloissa se oli välttämättömyys palvellen Suomen turvallisuutta. Yhtä tärkeää oli siitä irtautuminen oikealla hetkellä 90-luvun alussa."

  Kuinka erityisesti nuoria naisia ja palvelualojen työntekijöitä kohtaavasta pätkätyöläisyydestä päästäisiin eroon?

  Palvelualojen Ammattiliiton PAM:n puheenjohtaja Ann Selin (15.1.2007): "Myös yksityisille palvelualoille pitäisi yhä useammin rekrytoitua ammatillisen koulutuksen kautta. Työnantajien pitäisi myös nähdä enemmän vaivaa työvuorosuunnittelussa siten, että kokoaikatyön mahdollisuudet lisääntyisivät. Tässä jo alullaan oleva hallittu moniammatillisuuden lisääntyminen on hyväksi avuksi."

  Ensin oli Pax Romana, sitten Pax Britannica. Mikä on Pax Sovjetican merkitys rauhanaatteelle?

  Kansanedustaja Ilkka Taipale (15.1.2007): “Pax Sovietica, Pax Americana, Finis Finlandiae!”


  YYA-levystä sanottua

  "Esikoisalbumilta löytyy 70-lukulaisten kappaleiden lisäksi tuore työelämän ongelmia ruoskiva laulu Pätkätyöläinen. (...) Esikoislevy sisältää niin hempeitä tunnelmia kuin räväkkää rokkia. Välillä lauiluissa tunnelmoidaan ja ajetaan sivuvaunullisella Ural-moottoripyörällä Siilinjärven Huvikumpuun morsianta katsastamaan, Pax Sovjetican kaltainen tarttuva retroilu taas tuo elävästi mieleen 1980-luvun Euroviisut. Ja kun Sputnik rävähti ilmoille, vaihtui tyylilaji jo hevin puolelle." -Marianne Zitting Savon Sanomien YYA-levyn julkistamiskeikan raportissaan 20.1.2007.

  "Kaiutinkaappeja tutisuttavilla jytä-soundeillaan Punatähdet kiskovat musiikillisen ilmaisunsa kertarysäyksellä 1970-luvulta 1980-luvulle muiden legendojen rinnalle: Mr. Mister, Bon Jovi ja Michael Bolton. Kohta porvari ei nuku enää silmäystäkään." - Miska Rantanen, laulukvartetti Agit-Propista, Love recordsista ja 1970-luvun poliittinen laululiikkeestä gradunsa tehnyt Helsingin Sanomien toimittaja.

  "Punatähtien hitti 'Ei EEC:lle' osuu suoraan ajan hermoon. Aatos Punasen lyyrinen tenori, Punanderin muusikkoserkusten tuore soundi ja vetävät melodiat nostavat Punatähtien uuden pitkäsoiton 'YYA' kerralla luokkatietoisen Adult Oriented Rockin listaykköseksi." -Outi Popp, musiikkitoimittaja.

  Onhan tuota päevitelty 15.12.2007

ylös