Punatähdet
pressilupi
olet tässä!  historiikki
piisit
lukupiiri
reissutarinat
vanikuvat
vaniposti
keikkakalenteri
keikkatillauskuponki
linkkilöitä

etusivu

Interviisut 2007

Voittaja tuulettaa: "Teitä palvellaan, mitä saisi olla?"(Kuva: Aatos Punanen, vapaa käyttöoikeus. Klikkaa kuvaa isoon versioon)

Tuure Kilpeläisen voittoviisu kertoo uudesta luokkayhteiskunnasta

"Minun poikani pesee teidän auton, minun tyttöni kotinne siivoaa", Tuure Kilpeläinen lauloi Interviisut voittaneessa Teitä palvellaan -kappaleessa. "Pojanpoikani vetää piikkilankaa teidän pojan perintötilalla", luokkayhteiskunnan visio jatkuu. Jury antoi Kilpeläiselle yhtä vaille täydet pisteet: 49/50. Sekä sävellys että sanoitus ovat Kilpeläisen omaa käsialaa. Perjantaina 4.5.2007 ravintola Manalassa Helsingissä järjestettyjen Interviisujen kakkoseksi nousi säkenöivä naisbändi Hunajamelonit laulullaan Irma-rukka. Kappale on Maija Vilkkumaan sävellys ja Paula Herkmanin sanoitus. Kolmanneksi ylsi A.P.Sarjannon Jättiläinen, Sarjannon oma sävellys ja yhteissanoitus Tapio Liinojan kanssa.

Kilpeläisen sävellys osallistui myös Suomen Euroviisu-karsintoihin, Jani & Jetsettersin Musta sulhanen on hänen käsialaansa. Interviisujen juontaja Outi Popp kysyikin viisugaalassa Kilpeläiseltä, oliko Euro- ja Interviisuihin säveltämisessä eroja. Lauluntekijä vastasi: "Euroviisukappaleen tein, jotta voisin maksaa tyttäreni yksityiskouluun. Interviisukappaleen tein sydämestäni."

"Kolmeen minuuttiin voi tiivistää utopioita tulevasta", Kilpeläinen pohtii voittokappalettaan. Aiemmin hän ei ole yhteiskunnallisia lauluja tehnyt, mutta nykyaikaista luokkajakoa käsittelevä Teitä palvellaan syntyi Kilpeläiseltä helposti: "Olen Seppälän myyjän poika, joten olin tutuissa maastoissa." Juryn päätuomarina toiminut Maarit Hurmerinta, vuoden 1977 Interviisu-edustajamme Sopotissa, yltyi ylistämään Kilpeläisen laulua parhaaksi kotimaiseksi pop-kappaleeksi vuosiin. "Toivon, että minäkin saan joskus laulaa tuon", hän hehkutti.

Tuomaristoon kuulunut Ann Selin, Palvelualojen ammattiliiton PAM:in puheenjohtaja, puolestaan viehättyi voittoviisun tekstistä, jossa pääosassa on 'uljas renkien luokka'. "Loistava nykyajan työväenlaulu. Tarttuva melodia", Selin kehaisi.
Kirjalija Arno Kotro antoi Kilpeläiselle kiitoksia rohkeasta, jopa häpeämättömästä luokkakantaisuudesta. "Pienet ylimääräiset pisteet Lenin-lookista", Kotro nauratti yleisöä.
Myös Agit-Propin Monna Kamu ylisti laulun tunnelmaa. Kamrat-televisio-ohjelmasta tuttu Radio Helsingin toimittaja Anna Laine puolestaan kiteytti koko juryn tunnelmat: "Sairaan hyvä!"

Interviisuihin Manalassa osallistuivat seuraavat esiintyjät: Hunajamelonit ("Irma rukka", säv. Maija Vilkkumaa, san. Paula Herkman), Jukka Hynninen ("Lintu Leningradin Takaa"), Tuure Kilpeläinen ("Teitä palvellaan", säv.&san. Tuure Kilpeläinen), Lemmenpyssyt ("Lähden sun mukaan"), Molotovin' Cocktales ("Hyppy syvään päähän", säv.& san. Molotovin Cocktales), Terapeutti Tervon Suljettu Osasto ("Havuja Perkele!"), A.P.Sarjanto ("Jättiläinen", säv. A.P. Sarjanto, san. A.P. Sarjanto ja Tapio Liinoja) ja Punatähdet ("Kaunis Katarina", säv.&san. Kalervo Punander).

Prostesti Jurylle

Skandaaleitta ei Manalassa järjestetyt Interviisutkaan selvinneet. Tapahtumaan saapui Polska Telexin välittämänä protesti Telewizja Polskan edustajan Janus Krupnikin allekirjoittama protestiviesti, jossa kehotettiin kilpailun Jurya hartkitsemaan Punatähtien hylkäämistä viisuista. Interviisukappaleiden osallistumisehtona kun on, ettei kisaviisua ole levytetty tai esitetty aiemmin julkisesti.
Punatähtien epäiltiin rikkoneen esitämispykälää. Ilmiannon mukaan yhtye on esittänyt DDR:n jääprinsessasta Katarina Witistä kertovaa Kaunista Katarinaa useassa yleisötilaisuudessa. "Ee piä kutinsa", Varma Kosto Punander kuitenkin kiisti Punatähtien sääntörikkomuksen. "Ja jos oltaessii soetettu Kata Wittiä, ee se ylleisö mittään muistaes."

Tapahtumaa juontaneet, kolmessa tyrmäävän upeassa eri iltapuvussa illan mittaan esiintyneet Outi Popp ja Varsovan liiton pääkuuluttaja Zoe Burtsow kuitenkin repivät protestin, solidaarisuushengessä. Punatähtien viisu jäi kisassa neljänneksi.

Vuoden 2007 Interviisujen tulokset

Artistit ovat esiintymisjärjestyksessä

Artisti Laulu Pist. Sija Molotovin' Cocktales: Hyppy syvään päähän 38 6.
Hunajamelonit: Irma-rukka 45 2.
Terapeutti Tervon Suljettu Osasto Havuja Perkele! 36 7.
Lemmenpyssyt Lähden sun mukaan 41 5. jaettu
Jukka Hynninen Lintu Leninratin takaa 41 5. jaettu
Tuure Kilpeläinen Teitä palvellaan 49 1.
Punatähdet Kaunis Katarina 42 4.
A.P. Sarjanto Jättiläinen 43 3.

Vuoden 2007 esiintyjien esittely & Juryn kommentit esityksistä

HUNAJAMELONIT
Viettäessään tänä vuonna 16-vuotissyntymäpäiväänsä Hunajamelonit elää hedelmällistä kultakauttaan. Sitten 90-luvun kiihkeiden keikkavuosien tahti on rauhoittunut, mutta tädit jaksavat yhä heilua, vaikka toista Meloni-sukupolvea kasvatetaankin bändin ohessa hyvää vauhtia.

Hunajamelonit tunnetaan näyttävästä ja mukaansatempaavasta lavashow'staan, aikuisen naisen elämän ylä- ja alamäkiä repostelevasta huumoristaan sekä ennen kaikkea syvästä ja monisärmäisestä rakkaudestaan miehiin.

Hunajamelonien bändikoulusta on noussut suomalaisen musiikin taivaankannelle useita artistitähtiä. Heistä mainittakoon Tarharyhmä- yhtyeessä vaikuttanut ja sittemmin soolouralle siirtynyt Maija Vilkkumaa, 90-luvun puolivälin suosikkiduo Taikapeili, eli Hanna-Riikka Siitonen ja Nina Tapio, joista jälkimmäisen tunnetaan nykyään myös Idols-tuomarina, sekä muun muassa Värttinästä ja Adiemus-kuorosta tuttu Riikka Timonen (os. Väyrynen). Aikanaan Levyraadissa vakiojäsenenä istunut Hunajamelonien perustajajäsen Satu Mattlar tekee tänä iltana Interviisuissa tilapäisen comebackin Melonien laulusektioon.

Interviisu-kappaleemme "Irma-rukka" kertoo niin tavanomaisen tarinan siitä, kuinka naiset uskovat miehistään aina parasta, ja siitä, miten nainen on naiselle susi. Aina löytyy joku, jolle kelpaa ankea, varattu mies.

Kappale on jo mainetta niittänyttä Vilkkumaa-Herkman -tuotantoa. Sovitusideat ovat Tuomo Kovalaisen käsialaa.

Lisätietoja: www.hunajamelonit.net

Juryn kommentit:
"Olen älyttömän kateellinen, 70-luvulla en uskaltanut panna noin tiukkaa glitteriä päälle".
"Varsinkin kertosäe tarttui kuin rusketus Tshernobylin jälkeen, olisin odottanut vielä yhtä lisämodulaatiota."
"Esityksessä oli kaikki hiottua, myös stemmalaulu. Kiinnittäisin erityishuomiota Katjan rinnoilla olevaan kimallukseen. Aivan täydellistä."
"Edustatte hyvin erilaisia, näköisiä ja värisiä naisia. Se on upeaa. Maailma täynnä eri näköisiä naisia."
"Te olette ihanan näkösiä, ihanat tukat, ihanat vaatteet, ihanat kengät, piisi melkein täydellinen. Vain lisää modulaatioita."
"Teidät pitää lähettää Eurovisionin laulukilpailuun!"JUKKA HYNNINEN
Laulumies Jukka Hynninen on laulaja,säveltäjä ja musiikin moniottelija.
"Laulan, soitan useita erilaisia kielisoittimia ja vedän tamperelaista Rumba Tre yhtyettä. Säestän myös romanimestarilaulajatar Hilja Grönforsia", Hynninen kertoo.

Hänen trubaduuriohjelmisto koostuu vanhoista suomalaisista kansanlauluista, uudesta laulelmamusiikista, sävelletystä runoudesta ja mustalaisballadeista. "Olen vienyt suomalaista kansanmusiikkia maailmalle ja saanut samalla vaikutteita muista kulttuureista. Lauluissani näkyvät Andalusian ja latinalaisen maailman värit. Uusi suomalainen laulelma on erityisesti lähellä sydäntäni. Siinä minulla on työparina, säveltäjä ja lauluntekijä Jukka Vuolle."

Hynninen oli vuonna 1978 Tampereen Tohlopissa Jukka Siikavireen ja Erkki Mäkisen kilpailukappaleessa "Nouse lentoon kyyhky valkein" yhtenä taustalaulajana. "Sijoitus taisi jotain 4-6", Hynninen muistelee.

"Lintu Leninkraatin takkaa" (säv. & san. Jukka Vuolle, sov. J.Hynninen & J.Vuolle) on laulu ihmisen ja oudon linnun kohtaamisesta. Milloin tarkkaan ottaen kaikki on tapahtunut, ei tiedetä. Mutta aivan varmasti aikana, jolloin tunnettiin kaupunki nimeltä Leningrad. Kohtauspaikka lienee jokin pohjoinen vesialue, sillä lintu hallitsee kalastajan tavoin Lapin murteen. Laulun epäillään kertovan reitiltään eksyneestä neuvostoliittolaisesta pommikoneesta, mutta todennäköisimmin kyseessä on kuitenkin oikea lintu, yleisliittolainen, punasulkainen joutsen.

Lisätietoja: www.laulumies.com

Juryn kommentit:
"Kun yksi mies lavalla, tulee mieleen mies vastaan systeemi -asetelma."
"Sulatit sydämeni, yksinäinen mies lavalla. Slaavilainen kaiho, joka piisistäsi välittyy... Harmittelen sitä, että tää biisi ei ollut silloin 1978 edustamassa Suomea Sopotissa, sillä se olisi ollut varma voittaja."
"Ihana slaavilainen tunnelma. Tuli mieleen neuvostoelokuvan helmi, Mustalaiseleiri muuttaa taivaaseen. Teematkin ovat samoja: luonto, rakkaus ja vapaus."
"Äänen väri on ihan mieletön. Olin siihen tosi myyty."TUURE KILPELÄINEN
Tuure Kilpeläinen on julkaissut kolme levyä. Debyytti "Tuure Kilpeläinen" sisältää radiosta tutut kappaleet "Älä revi mua" ja Vesitornin varjossa". Tätä seuranneelta Just -just levyltä soittoa saivat kappaleet "Turisti" ja "Just".

Kolmannen albuminsa "Kysymyksiä sudelle" artisti julkaisi syksyllä 2006 joka on edellisten lailla suomalaista melodista biisivetoista lauluntekijä-rockia.

Mies on viime aikoina omien kappaleidensa lisäksi säveltänyt ja sanoittanut kappaleita mm. Jipulle (Enkelten Kaupunki, Vanha kaunis mies) ja Jorma Kääriäiselle (Yksinäisten miesten kanjoni) sekä varsinaisissa Euroviisuissakin kuullun kappaleen " Musta Sulhanen" Jani & Jetsettersille.

Interviisuhaasteeseen mies on vastannut poliittisesti sähköisellä kappaleellaan "Teitä palvellaan". Kappale sisältää rajuhkon tulevaisuudenvision suomalaisesta palveluyhteiskunnasta.

Lisätietoja: www.tuurekilpelainen.com


Juryn kommentit:
"Puhutteli. Ilmensi loistavalla tavalla nykypäivän keskustelua, miten palvelu myydään ja ostetaan."
"Minua viehätti tekstissä erityisesti tämä uljas renkien luokka."
"Loistava nykyajan työväenlaulu. Tarttuva melodia."
"Kiitokset rohkeasta luokkakantaisuudesta, häpeämättömästä sellaisesta."
"Pienet ylimääräiset pisteet Lenin-lookista."
"Paras kuulemani kotimainen pop-kappale vuosiin."
"Toivon, että minäkin saan joskus laulaa tämän."
"Sairaan hyvä!"


LEMMENPYSSYT
Lemmenpyssyt on vaatimattomasti maailman paras hervantalainen rockyhtye. Suomenkielistä riffirokkia vuosituhannen alun tienoilta tuupanneet sankarimme julkaisivat omaa nimeään kantaneen debyyttilevynsä syksyllä 2005. Loistavaa kritiikkiä ja minimaalisia myyntilukemia saavuttanut levy saa jatko-osansa tämän vuoden syyskuussa.

Pyssyjen kilpailuviisu "Lähden sun mukaan" löytyy myös tulevalta albumilta. Biisin työnimi "Uusin AC/DC" kertonee olennaisimman niin biisistä itsestään kuin uuden levyn linjavedoistakin. Rehellistä, suoraviivaista ja yksinkertaisen kaunista."

Lisätietoja: www.lemmenpyssyt.com

Juryn kommentit:
"Mieletön energialataus!"
"Lemmenpyssyt on selvä understatement, sehän lähti kuin tykin piipusta."
"Samalla energialla ja fortella jos lähetään ajamaan tasa-arvotupoa, se varmaan toteutuu."
"Olin otettu leveistä haara-asennoista ja alhaalla roikkuvista kitaroista. Miesbändille ne sopii. Teidän attityydi oli mahtava."
"Mukana on retroa. Kitaristi muistuttaa Jethro Tullin Ian Anderssonia."
"Ihan täydellistä bailumusaa, voi myös olla täydellistä meikkausmusaa ja täydellistä mellakkamusaa."
"Tää vois olla vallankumouksen soundtrackillä."


MOLOTOVIN' COCKTALES
Orkesteri Molotovin' Cocktales on perustettu vuonna 1997 valimaan underground-musiikin katoavaa perinnettä. Yhtyeessä on vuosien saatossa vieraillut kymmeniä eri musiikinalojen edustajia mutta nyt viimeiset vuodet kokoonpano on pysynyt samana. Molotovin Cocktalesin keikoilla on nähty erilaisia taiteelisia kokeiluja tanssin, teatterin ja musiikin saralla. Molotovin Cocktales on ollut merkittävästi vaikuttamassa Kivistö Folk -undergroundrockfestivaalin syntyyn.

Kokoonpano: Sami Baldauf, laulu / Tuomas Ånäs, laulu / Matti Airaksinen, laulu / Paul Vallin, kitara / Justus Widbom, basso / Sakari Hyrkkö, koskettimet / Arto Chydenius, rummut / Antti Niemi, perkusiot, laulu sekä Janne Uotila, perkussiot.

Kilpailukappale Hyppy Syvään Päähän on saanut vaikutteita muun muassa slaavilaisesta taidemusiikista. Hyppy Syvään Päähän on leikkimielinen tarina miehestä elämän peruskysymysten äärellä. Kappeleeseen kuuluu myös huikea tanssi!

Juryn kommentit:
"Ihana Intourist-hotellin valuuttabaarin tunnelma, tosin päivitettynä. Mukana oli usempia jäseniä kuin yksi syntetisaattori."
"Introssa itä ja länsi lyö kättä, kovasti muistutti Dallasin tunnaria. Erityiskiitoksia ansaitsee yhtyeen agitaattori, rumpali, joka liikehtii kohti korkeuksia."
"Olin aivan tyrmistynyt testosteronin määrästä. Erityispojot annan syntetisaattorisaundille."
"Erityiskiitos lyriikan väkevälle symboliikalle, varsinkin kertosäkeessä."
"Olin otettu mahtipontisesta alusta, ja univormut on aina kova juttu."


PUNATÄHDET
Punatähdet on Rautavaaran työväenyhdistyksen Teräksen kulttuurijaoston orkesteri. Vuonna 1995 ikuisen työväentalokiertueensa aloittanut Punatähdet on esiintynyt muun muassa Ville Itälän suuressa vaalijuhlassa Turun Karibiassa.

Yhtye esiintyy kokoonapanolla: Aatos Punanen: laulu, Varma Kosto Punander: kitara, Uljas Punander: kitara, Sauvo Punander: koskettimet, Jalmari Punander: koskettimet, Kalervo Punander: rummut, Taisto ”Hiski” Punander: saksofoni, Into Punander: basso.

Viisukappale Kaunis Katarina (säv, san & sov. Kalervo Punander) kertoo Katarina Wittistä, sosialistisesta ihannenaisesta, johon punanerin serkukset rakastuvat Sarajevon kisojen taitoluistelua katsellessaan.

Juryn kommentit:
"Pianonsoitonopettajan korvaa hiveli."
"Noudatatte biisissänne parhaita DDR:läisiä perinteitä - siinä mielessä, että siellä oli erittäin hyvä klassisen musiikin koulutus - ja ilmainen, tottakai."
"Sello, se lämmittää vanhan ihmisen sydäntä."
"Olin otettu pianointrossa, sävellyksenä."
"Bändihän on ehdottomasti yksi minun suosikkibändejä."
"Ihailtavaa, miten metsästettiin sanalle 'Katarina' riimejä - siinä koskaan onnistumatta. Siinä oli: Katarina, katseet jäi ruutuun kuin liima. Sitten oli kiima, tietenkin. Sitten tapahtui uusi kääNNE, Katarina luisteli jääLLE. Ei pojat näin!"
"Itse kappale oli hieno ja koskettava. Alahuuli alkoi väpättää ja silmä kostua, kun ajattelee tätä herrojen patoutunutta kaipuuta."
"Piano oli upea. Olin otettu eleettömyydestä, jota en monista aikaisemmista esiintymistänne huomannut."
"Upea, herkkä. Laulaja lauloi erittäin hyvin."
"Mikään kisa ei ole mitään, jos ei tule jossain vaiheessa slovari. Sellainen täytyy ehdottomasti olla. Se illan viimeinen, johon mua ei koskaan haettu."
"Vähän jouduin kamppailemaan noiden varvastossujen kanssa. Mun mielestä ne ovat epäesteettinen esiintymisasu."


AP SARJANTO
A.P. Sarjanto, Harvialassa asuva laulaja-lauluntekijä, julkaisi rockia ja folkia mielenkiintoisella tavalla sekoittelevan debyyttialbuminsa Kova maa vuonna 1998. Levyltä tulivat tunnetuksi pitkään radioaalloilla viihtynyt single Suurenmoista Jeeves sekä Timo Rautiainen & trio Niskalaukauksen myöhemmin coveroima nimikappale.

AP:n toinen levy, vuonna 2003 ilmestynyt En palvele enää huonoa isäntää otti askeleen kantrimpaan suuntaan ja poiki radiohitit Iso tie ja Maailma nukkuu.

Maaliskuussa julkaistu kolmas albumi Vanhan kuninkaan laulaja sisältää edellisiltä levyiltä tuttujen musiikillisten ainesten lisäksi vahvaa kansanmusiikkipoljentoa ja irlantilaisia sävyjä. Uudelta levyltä Radio Suomen soitetuimpien listalle nousi 8 viikoksi keikkumaan kukkakaupassa työskentelevästä vaimosta kertova kappale Kaarina.

”Olen jo jonkin aikaa kuvaillut musiikkiani irlantilaiseksi Tapio Rautavaara- bluegrassiksi”, lauluntekijä sanoo. ”Käytän perinnemusiikin aineksia, yritän sulatella yhteen erilaisia arvostamiani musiikkityylejä ja luoda näistä vanhoista hyvistä rakennuspalikoista jotakin uutta ja omaperäistä”.

Sarjannon viisukappale Jättiläinen on AP:n ja Tapio Liinojan yhteistyötä (sanat AP & Tapsa, sävellys AP), melankolinen ja toivottavasti hiukan humoristinenkin tarina suuruuden ja ainutlaatuisuuden mukanaan tuomasta yksinäisyydestä.

Lisätietoja: www.perunamaa.net/sarjakuvarock/sarjanto

Juryn kommentit:
"On riski lähteä interviisuissa vain kitaran kanssa liikkeelle, kun paikalla on 130 mikkiä ja muutakin high techiä."
"Mun sydämeen on aina menty miehenä ja kitarana, yhteispelinä."
"En ymmärtänyt sanoista mitään, kuuntelin vain ääntäsi. Hakkaat Jukka Kuoppamäen mennen tullen."
"Olen heikkona ja aika kateellinen muusikoille, jotka menevät kitaran tai pianon kanssa lavalla ja hoitavat homman kotiin."
"Kunnioitan Dylan-lauluntekijäperinnettä, jota kuulen tekemisessä."
"Lauloit hyvin."
"En myöskään ymmärtänyt ihan kaikkea tekstissä. Pitäis kuunnella pari kertaa, että se avautuisi. Kiitos hienosta piisistä."
"Hyvän piisin testi on, että se toimii mies ja kitara -pohjalta. Tosin muistakaamme varoittava esimerkki Jasmine... Se ei ole takuuvarma valttikortti skaboissa."
"Minua puhutteli teksti. Saatoin samaistua. Pidän siitä,että tekstissä on varaa tulkita, miten se istuu omaan elämään."


TERAPEUTTI TERVON SULJETTU OSASTO
Terapeutti Tervon Suljettu Osasto on bändi, jota johtaa ja luotsaa laulaja-lauluntekijä Miika Tervo. Terapeutti Tervo on maailmaa syvästi ymmärtävä viisas ja valaistunut ihminen. Hänen kaitsemansa Suljettu Osasto taas koostuu maailman myrskyissä sukeltaneista paljon elämää kokeneista monissa liemissä keitetyistä ihmisistä.

Interviisut ovat TTSO:n ensimmäinen esiintyminen ja tavoitteena on tietenkin voitto ja ensipalkinto. Sanoma on myös tärkeä ja siksi TTSO esittää laulun, joka kertoo nykysuomen poliittisen elämän keskiössä tapahtuneista ilmiöistä, jotka ovat tulleet kansalle tutummaksi kuin itse politiikka.

Havuja Perkele!(säv.san. miika tervo) voisi olla vaikka oodi päämisterille tai ulkoministerillemme. Se kertoo perheellisen miehen työpaikkaromanssista menestyvän perheenisän näkökulmasta. Kun suksi alkaa luistamaan ja pito loppuu, niin lipsumista ei voi estää ja skandaali on valmis. Havuja Perkele! kertoo maukkaan tarinan koko kansan tunteman perheenisän syrjähypystä ja sen aiheuttamista sisäisistä tunnoista vähän ennen kuin skandaalista tuli julkinen.

Terapeutti Tervo ei kuitenkaan moralisoi, vaan on kaikkien puolella eikä ketään vastaan. Hän yrittää nähdä ristiriitaisen elämän vaikeissakin tilanteissa kauneutta, elämisen meininkiä! Havuja Perkele! on itse asiassa rakkauslaulu.

Juryn kommentit:
"Mitähän hiihtämisestä ymmärtämättömät intervisiomaat pitävät havuista ja perkeleestä? Liekö kokoomuspoliitikon lausuntokaan aukeaa?"
"Muistuttaa Hassisen Koneen saundia."
"Vahva lauluntekijäperinne mukana. Olen tyrmistynyt, jos tämä todella oli eka keikka!"
"Kiitokset loistavista riimeistä, riimit läiskyvät naamalle kuin märät rätit."
"Ongelmana, että intertekstuaaliset viittaukset havuineen perkeleineen tukehtunevat liialliseen Suomi-sentriseen sisäsiittoisuuteen. Mutta eipäs nipoteta, hyvä piisi."
"Ammattiyhdistysliikkeen näkökulmasta siinä oli kova sanoma, rajoja pitää rikkoa. Ei saa olla itestään liian vaatimaton. Turha vaatimattomuus ei saa estää eteenpäinmenoa."

Onhan tuota päevitelty 7.5.2007

ylös